Istraga zbog povređene devojčice u Šapcu

Šabačka policija pokrenula je istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno desilo u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, kada se 13-godišnja devojčica vratila kući bez zuba, sa iščašenom rukom i ogrebotinama na licu. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović najavljuje da će odgovorni snositi posledice.

Inspekcija Ministarstva rada pokrenula je nadzor u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, kako bi se utvrdilo kako je dete povređeno.

U Inspekciji za Tanjug ukazuju da je Dnevni boravak u nadležnosti lokalne samouprave, a da ministarstvo izdaje dozvolu i licencu za rad.

"Dnevni boravak ima dozvolu za rad, a u toku je izdavanje licence, jer su krajem maja podneli zahtev za dobijanje licence", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

Slučaj je u javnost iznela majka devojčice Olivera Perić Mićanović, koja je slike ćerkinih povreda objavila na svom Fejsbuk profilu, uz komentar:

"Ako vaša deca idu u vrtić, školu, dnevni boravak, bilo da su zdrava ili invalidi, želim svima da se ovakvo dete ne vrati kući bez iskrenog objašnjenja. Molim sve prijatelje, rođake, kolege, koga znam i ne znam da podeli sliku, jer ovo treba ceo svet da vidi, a pritom je ovo četvrti put", navela je majka na svom Fejsbuk profilu.

Majka je u jednom od svojih postova na Fejsbuku navela da su povrede nastale 19. jula, da su u Dnevnom boravku dobili šturo objašnjenje da se devojčica "ogrebala na kolica".

"Otišla je u devet sati, vratili su je sat kasnije. I da je to istina, naše pitanje je gde su u tom trenutku bili zaposleni? I ranije je dolazilo do 'sitnih problema' na koja smo reagovali, ali je na tome ostalo", navela je majka.

Dodala je da je o svemu obavešten i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i da su dobili informacije da će se sve učiniti, da se utvrdi odgovrnost.

"Mi unapred nikoga ne osuđujemo, jer verujemo da je u tom kolektivu većina korektnog osoblja, ali verovatno kao i u svakom drugom ima ljudi koji ne savesno obavljaju svoj posao. Nemoguće je da se četvrti put dešava sličan problem, a da niko nije odgovoran", naglasila je majka povređene devojčice.

Gradonačelnik Šapca je Tanjugu rekao da čeka zvanični izveštaj uprave šta se zapravo desilo.

"Očekujem da će, ukoliko se utvrdi bilo kakva greška u postupanju zaposlenih ili rukovodstva, oni koji su takvu grešku napravili snositi odgovornost za to", rekao je Nebojša Zelenović i dodao da mu je žao zbog svega što se desilo.

Rekao je da je policija po službenoj dužnosti krenula da obavlja istragu, ali da nema informacije dokle su stigli, te da će sve informacije dobiti početkom naredne nedelje.

Zelenović tvrdi da Dom za autističnu decu i Dnevni boravak za decu sa mentalnim smetnjama već pet godina funkcionišu na najbolji mogući način i da zaposleni u domu rade posao sa velikom odgovornošću.

"Očekujem da mi direktor Centra za socijalni rad i uprava Doma do utorka dostave izveštaj šta se tačno dogodilo", naglasio je Zelenović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво