Tomanović: Žalićemo se, presuda Miškoviću nije rezultat dokaza

Branilac Miroslava Miškovića advokat Zdenko Tomanović najavio je da će se žaliti na presudu kojom je Mišković osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez, sa obrazloženjem da presuda nije zasnovana na dokazima.

Tomanović je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da sud nije imao hrabrosti da se suprotstavi "obećanjima političke elite" da će ovakva presuda biti doneta.

Advokat je naveo da je Mišković oslobođen za centralno delo iz optužnice zbog kojeg je uhapšen i zbog kojeg je proveo više od pola godine u pritvoru.

"Sud je našao izgovor da političke želje pretoči u pravnu formu, pa ga je osudio za to što je savetovao sina da utaji porez", naveo je Tomanović i zaključio da je takav stav sud bazirao na podrazumevanoj bliskosti oca i sina, a ne na dokazima.

Advokat je kritikovao i to što je sud Miroslava Miškovića osudio na mnogo višu kaznu - pet godina zatvora, od sina koji je kao izvršilac dela - poreska utaja osuđen na tri i po godine zatvora.

Mišković nije hteo da prisustvuje izricanju presude, kako je naveo negov branilac, "od strane onih koji su mu tokom proteklih godina teško narušili zdravlje i umesto dokaza i zakona mu nudili tuđa razmišljanja o njegovoj sudbini".

Specijalni sud u Beogradu osudio je na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića, jer je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara, odnosno oko tri miliona evra.

Istom odlukom Mišković je danas oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво