Pronađeno telo dečaka na Adi Ciganliji

Telo dečaka koji se juče utopio na Adi Ciganliji pronađeno je jutros oko sedam časova, potvrđeno je RTS-u u Birou za saradnju s medijima MUP-a Srbije.

Nestanak dvanaestogodišnjeg dečaka prijavljen je juče policiji. Dečak je nestao sa Savske strane Ade Ciganlije.

Kako RTS saznaje, spasiocima se oko pola četiri jedan dečak obratio za pomoć. Rekao je da se njegov drugar utopio i da se kupao na mestu gde to nije dozvoljeno. Prema rečima spasilaca, o tom slučaju pristizale su različite informacije.

Juče je došlo do još jedne tragedije, kada se dečak utopio na Adi Huji.

MUP: Broj dece koji se utope raste iz godine u godinu

Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš upozorio je da broj utopljenika raste iz godine u godinu i apelovao na građane da ne idu na neuređena kupališta i da vode računa o deci dok su u vodi.

"Broj utopljenika svake godine se povećava i sve je više dece koja na ovaj način izgube život", naveo je Kikoš i precizirao da su ronioci Žandarmerije 2015. godine imali dvostruko više intervencija u odnosu na prethodnu.

Kikoš je apelovao na roditelje da više obrate pažnju na decu tokom kupanja, da paze na njih neprekidno dok su u vodi, da ne idu na neuređena kupališta i da to ne dozvoljavaju svojoj deci. Takođe je zatražio i da se plovna vozila ne koriste u blizini obale.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво