Kragujevački apsolvent izboden na kruzeru, italijanska policija pokrenula istragu

Student ekonomije iz Kragujevca izboden je na kruzeru na relaciji Barselona–Rim na apsolventskoj ekskurziji. Incident se dogodio pre nekoliko dana, ranjeni student je već tri dana u bolnici u Rimu, a njegovo stanje je stabilno. Sa njim su u bolnici otac i sestra, očekuje se da se u ponedeljak vrati u Srbiju.

Studenta, čije ime još nije poznato, nožem je ubo jedan srpski student koji je takođe bio na apsolventskoj ekskurziji.

Srđan Stojanović, direktor agencije "Rapsodi travel" koja je organizovala ekskurziju, potvrdio je za RTS da je do incidenta došlo između tri i pet časova ujutru , na putu iz Barselone za Rim.

Ranjenom mladiću pomoć je odmah pružio brodski lekar, a posle pregleda u gradskoj bolnici u Rimu narednog dana utvrđeno je da je potrebna operacija.

On je sada dobro, rekao je Stojanović, sa njim su u bolnici otac i sestra. Očekuje se da mladić u ponedeljak dođe u Srbiju. 

Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo spoljnih poslova, italijanska policija otvorila je istragu povodom ovog incidenta.

S obzirom na to da je istražni postupak u toku, MSP trenutno nema druge informacije.

RTS-u je u pi-ar službi Rektorata ranije danas rečeno da Univerzitet u Kragujevcu, fakulteti i organi u njegovom sastavu nisu organizovali putovanje studenata, "pa Univerzitet nije odgovoran za organizaciju privatne ekskurzije grupe studenata".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се