Nastavljeno suđenje Miroslavu Miškoviću

Suđenje vlasniku “Delta holdinga” Miroslavu Miškoviću, koji je optužen za finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima, nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu.

Mišković je izneo svoju odbranu povodom precizirane optužnice kojom mu se na teret stavlja krivično delo poreska utaja u pomaganju.

"Posle tri i po godine tužilac menja optužnicu koja je i ranije bila bez ijednog dokaza, a sada sa izmenjenom opet nema nijednog novog dokaza", rekao je Mišković.

Naveo je da mu tužilac za organizovani kriminal stavlja na teret da je svojim autoritetom izdavao naredbe za utaju poreza.

"Uvređen sam što mi se to stavlja na teret - da ja namećem svom sinu da krši zakon. To je skandalozno i bazirano na pretpostavkama", naglasio je Mišković.

Dodao je da je kompanija "Delta holding" čiji je vlasnik, nikad nije imala greške u poslovanju i da je njihov savetnik za poreski sistem najveći američku savetnik - KPMG.

"Nikada nisam primio nijednog inspektora za poreski sistem i nikako ne mogu da budem odgovoran za nešto što ne radim", rekao je Mišković.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih razloga razdvojeno krajem prošle godine, pa mu presuda nije izrečena 25. marta kada su njegov sin Marko Mišković i Milo Đurašković oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i sa kruševačkom Fabrikom maziva.

Inače, Miroslav Mišković je proveo osam meseci u pritvoru, ali je pušten uz jemstvo od 12 miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара