Artmanova tvrdi da se Milošević trovao u Hagu

Florens Artman, bivša portparolka tužilaštva u Hagu, tvrdi da se bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević sam trovao lekom "rifampicin" s ciljem da pogorša sebi stanje da bi bio pušten da se brani sa slobode, a onda bi pobegao u Rusiju.

Artmanova je u intervjuu hrvatskom nedeljniku Ekspres, koji prenose mediji u regionu, rekla da se Milošević sam trovao, kao i da mu je lek "neko dostavio u ćeliju".

Uzimajući taj lek, kako ona kaže, koji se koristi u lečenju lepre, Milošević je poništio delovanje leka za visoki krvni pritisak, od kojeg je patio.

"Od toga je lako mogao da umre, ali mu to nije bio cilj, već samo da pogorša stanje. Milošević je znao šta uzima, jer je od tog leka urin plave boje i jasno je da je to morao da vidi", navela je Artmanova.

Prema njenim rečima, Miloševićeva strategija je bila da izbegne osuđujuću presudu da ne bi, kao neko ko je bio na čelu jedne zemlje, ostao u istoriji upamćen kao krivac za genocid.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара