Ivanović iz "SNP Naši" oslobođen optužbi za diskriminaciju

Ivana Ivanovića, predsednika organizacije "SNP Naši", Viši sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija tokom izborne kampanje na Voždovcu 2013. godine, lepljenjem plakata sa natpisom "Lopovu sa sprata žuti krst na vrata".

Oslobađajućom presudom odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostpena presuda kojom je Drugi osnovni sud prošle godine oslobodio Ivanovića.

Dušanu Đeliću, koji je bio optužen za pomaganje Ivanoviću, jer je u svojoj štampariji odštampao plakate, takođe je potvrđena oslobađajuća presuda.

Viši sud u obrazloženju odluke, u koju je Tanjug ima o uvid, navodi da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da tužilaštvo nije dokazalo tokom suđenja da su Ivanović i Đelić tim gestom nameravali da izazovu netrpeljivost i mržnju između pripadnika Demokratske stranke i Srpske napredne stranke.

Viši sud je dalje naveo da je prvostepeni sud pravilno zaključio da je Ivanović hteo da na satiričan način ukaže na mržnju koja je u to vreme već postojala između DS-a i SNS-a, u sklopu izborne kampanje, koja je tada bila u toku.

U Višem sudu u Beogradu Ivanoviću je u toku i suđenje zbog optužbi povodom objavljivanja na Internetu spiska javnih ličnosti pod nazivom "30 najvećih srbomrzaca".

Ivanović tvrdi da spisak "srbomrzaca" predstavlja njegov politički stav, dok ga tužilaštvo za visokotehnološki kriminal tereti za krivično delo rasna i druga diskriminacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво