Oslobođen optužbi za napad na Jovanovića

Apelacioni sud u Beogradu je zbog nedostatka dokaza pravosnažno oslobodio Lea Petrovića optužbi da je sa, sada pokojnim vođom navijača Crvene zvezde Veliborom Dunjićem, verbalno i fizički vređao lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, njegovu suprugu i njihove prijatelje u restoranu u Segedinu, pred vaterpolo utakmicu Crvene Zvezde i Segedina 17. aprila 2013. godine.

Apelacioni sud je prošle godine obustavio postupak protiv Dunjića, koji je pre smrti bio osuđen na dve godine zatvora zbog napada na lidera LDP-a.

Petrović je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi jer, po obrazloženju Apelacionog suda, nema dokaza da je izvršio to krivično delo, niti da je u sastavu grupe navijača izazvao nacionalnu netrpeljivost zasnovanu na diskriminatorskom osnovu različitih političkih stavova.

Bio je optužen da je nakon što je Jovanović sa suprugom i prijateljima ušao u restoran u kome je on sedeo sa grupom navijača, Jovanoviću rekao: "Beži odavde, ne možeš da sediš ovde, prodao si Kosovo, nije ti ovde mesto".

Petrović je sve vreme upućivao psovke i uvrede, a Jovanovića je potom udario u glavu, dok je grupa navijača zadala nekoliko udaraca rukama u predelu glave i tela Jovanoviću i njegovim prijateljima.

Dunjić je upucan sredinom maja 2014. godine u blizini beogradskih splavova u automobilu u kom je bio sa prijateljicom, a ranije je bio osuđivan za teška krivična dela.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво