Mladić teško povređen na niškoj Železničkoj stanici

Sedamnaestogodišnji mladić teško je povređen od udara struje oko 17.00 časova na glavnoj Železničkoj stanici u Nišu, javlja agencija Beta.

Pomoćnik direktora Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju Dragoljub Živanović kaže da je dečak zadobio uglavnom opekotine trećeg stepena.

"Opekotinama je zahvaćeno 30 do 40 odsto tela, od glave do natkolenice. Opekotine su operativno obrađene i sada se primenjuju sve neophodne mere kako bi se njegovo stanje stabilizovalo", istakao je Živanović.

Prema njegovim rečima dečak (17) je primljen u svesnom stanju, ali je zbog operativne obrade opekotina uveden u anesteziju. 

Predstavnik Medija centra Javnog preduzeća Železnica Srbije Nenad Stanisavljević rekao je da se dečak povredio dok se peo na jedan od teretnih vagona koji su stajali na sporednom koloseku.

"Prema informacijama kojima raspolažemo dečak nije dohvatio žice koje se nalaze iznad vagona, ali je ušao u strujno kolo, jer se našao preblizu provodnika sa naponom od 25.000 volti", rekao je Stanisavljević.

Dečak koji je povređen, dodao je Stanisavljević, na Železničku stanicu došao je sa drugom, a na vagon se popeo da bi se slikao.

"Taj prostor na kome su se nalazili je propisno obeležen, svuda stoje upozorenja da je opasno približavati se električnim stubovima vagonima. Očigledno dečaci nisu shvatili ozbiljno ta upozorenja", dodao je Stanisavljević.

Istakao je da zbog nepoštovanja upozorenja svake godine na srpskim železnicama stradaju tri do četiri osobe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара