Azem Sulja podneo ostavku na mesto poslanika

Kako bi dao prostor i mogućnost pravdi da radi bez uticaja na istragu, Azem Sulja, osumnjičen kao vođa kriminalne grupe protiv koje se vodi istraga, podneo je ostavku na mesto poslanika skupštine Kosova.

Kako prenosi portal Koha, Sulja nije objavio gde se nalazi i prema portalu on pregovara sa organima pravde.

Njegov branilac, prištinski advokat Tom Gaši, medijima je izjavio da se danas nije čuo sa Suljom, ali da očekuje da se on vrlo brzo vrati na Kosovo, što je Sulja juče najavio.

Prištinski mediji ne isključuju mogućnost da je Sulja u Švajcarskoj, čije državljanstvo ima.

U međuvremenu, Osnovni sud u Prištini je danas odredio meru pritvora od 30 dana za šest osoba za koje se sumnja da su deo kriminalne grupe na čijem je čelu, prema Državnom tužilaštvu Kosova, Azem Sulja.

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) u Skupštini Kosova Azem Sulja izjavio je sinoć da će dokazati da su sumnje da je on vođa kriminalne grupe neosnovane.

Kosovski državni tužilac Aleksander Ljumezi saopštio je da je veliku kriminalnu grupu čijih je šest članova juče uhapšeno predvodio poslanik Skupštine Kosova Azem Sulja.

Istraga koja se vodi od 2006. odnosi se na veliku kriminalnu grupu "koju čine građani Kosova i Srbije i koju je vodio Azem Sulja", naveo je Ljumezi u saopštenju Državnog tužilaštva Kosova.

U saopštenju (DTK) je navedeno i da je u jučerašnjoj zajedničkoj akciji policije Kosova i Euleksa učestvovalo 350 policajaca koji su pretresli 42 lokacije koje se odnose na 40 osumnjičenih "protiv kojih se nastavlja krivična istraga".

"Članovi ove kriminalne grupe su međusobno sarađivali i svako je imao posebnu ulogu, kako bi Kosovu oduzeli društvenu imovinu u približnoj vrednosti od 30 miliona evra putem kriminalne delatnosti, falsifikovanjem dokumenata i davanjem mita javnim činovnicima", navelo je DTK.

Tužilaštvo je dodalo i da se u tom slučaju radi o krivičnim delima organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja zvaničnih dokumenata i davanja i primanja mita.

"Rukovodilac grupe Azem Sulja je trenutno u bekstvu i uprkos stalnim naporima policije Kosova da u proteklih deset dana utvrdi mesto njegovog boravka, on nije pronađen", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво