Teška saobraćajna nesreća kod Kovina, oko 20 povređenih

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Kovina kada su se sudarili autobus i teretno vozilo vozač autobusa je teže povređen, a 20 putnika je zatražilo lekarsku pomoć.

Nesreća se dogodila oko 7 ujutro na ulazu u Kovin iz pravca Pančeva. Sudarili su se kamion i autobus kovinskog preduzeća "Jugoprevoz", navodi pančevačka policija.

Putnici autobusa su zadobili lakše povrede, a mnogi su u Hitnu službu otišli preventivno, uplašeni zbog udesa.

Prema rečima portparola policije u Kovinu Jovice Antonića, povređeni su prevezeni u bolnice u Kovinu i Pančevu. 

Teže je povređen vozač autobusa, koji je zadržan na odeljenju u Pančevu sa težim povredama noge. I vozač kamiona je takođe zadržan u pančevačkoj bolnici. 

Načelnik ortopedije u Pančevu Nenad Kovjanić kaže da je reč o prelomu leve potkolenice, što spada u teške telesne povrede.

"Nije vitalno ugrožen, pregledan je od strane hirurga i drugih specijalista", rekao je Kovjanić. 

Doktorka Biljana Nikolić kaže za RTS da je među povređenima bilo 10 srednjoškolaca, kao i jedna trudnica. Niko od njih nije zadobio teže povrede.

"Uglavnom su neke oguljotine, uznemirenost najviše i strah, naravno. Niko od njih nije teže povređen", rekla je načelnica Hitne službe Kovin. 

Prema njenim rečima, povređene je u Dom zdravlja u Kovinu dovezao kombi istog auto-prevoznika, vlasnika autobusa.

Prema rečima putnika, kamion Javnog preduzeća "Kovinski komunalac" je izleteo bočno na glavni put i naleteo na autobus u kojem je bilo mnogo dece koja su krenula u školu.

"Izleteo nam je kamion, vozač nije mogao da zaustavi i desila se ta nesreća. Ja sam samo koleno povredila. Sva sreća, videla sam da će doći do udesa, nije mogao da zakoči, a vozač je jako bio povređen", kaže Jovana Ardeljan iz Pančeva.

Policija je obavila uviđaj, a na terenu je bio viši tužilac iz Smedereva. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара