Pantović: Advokati iz inostranstva nude pomoć Ivanoviću

Jedan od advokata Olivera Ivanovića, Ljubomir Pantović, kaže da je Ivanović optimista i da veruje da će se Apelacioni sud rukovoditi dokazima. Na isteku zakonskog roka, dva i po meseca od izricanja kazne od devet godina zatvora, sudije Euleksa juče su odbrani Olivera Ivanovića dostavile pisanu presudu. Time su stvoreni uslovi da odbrana lidera Građanske inicijative SDP Apelacionom sudu u narednih 15 dana dostavi žalbu.

Pred timom odbrane, kome će se priključitii advokati iz inostranstva i centralne Srbije, jeste da dokaže da Oliver Ivanović nije kriv, da je, kako su sve vreme tvrdili, u presudi puno nelogičnosti i da je osuđen bez dokaza o krivici.

Jedan od Ivanovićevih advokata Ljubomir Pantović rekao je za Dnevnik RTS-a da je presuda je jako obimna.

"Zanimao nas je posebno osuđujući deo presude koji je indentičan onome što smo čuli u sudnici. Ivanović nije direktno izvršio nijedno krivično delo, a kriv je što je bio prisutan u uniformi na mestu izvršenja ratnog zločina", kaže Pantović.

Dodaje da je sud morao da objasni kako je moguće da se ratni zločin izvrši na pasivan način samo prisustvom na licu mesta.

"Nama i porodici se javilo više advokata iz inostranstva koji žele da pomognu, a danas će Ivanovića posetiti jedan kanadski advokat", napominje Pantović.

Kaže da su iznenađenja moguća.

"Iskustvo nas uči i kada ne postoje dokazi da su iznenađenja moguća. Ne možete isključiti negativan ishod, a ovde je politika imala upliv", smatra advokat Pantović.

Dodaje da je Ivanović optimista i da veruje da će se Apelacioni sud rukovoditi dokazima.

"Nama rok ističe 19. aprila, a bojim se da će proći bar pola godine dok se zakaže sednica pretresnog veća. Moguće je da sve potraje i do kraja godine", kaže Pantović.

Dodaje da se još ne zna ko je u sudskom veću.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво