Momčilo Perišić 20. maja pred sudom

Početak suđenja bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, koji je optužen za odavanje poverljivih informacija, zakazan je za 20. maj, odlučeno je na danas završenom pripremnom ročištu u Palati pravde.

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, uz Perišića optužene su još dve osobe - Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković a odbrana je zatražila da sudjenje bud otvoreno za javnost.

"Želimo da sudjenje bude javno i očekujemo da će sud to i odobriti", rekao je Beti Perišićev pravni zastupnik, advokat Novak Lukić.

Perišić je uhapšen u martu 2002. u kafani na periferiji Beograda pod sumnjom da je odvao poverljive informacije američkom diplomati Džonu Nejboru.

Postupak protiv njega prvo je iste godine vodilo bivše vojno tužilaštvo a zatim je proces prelazio na druge instance, u zavisnosti od menjanja sudskog sistema.

Perišić, koji je u medjuvremenu nekoliko godina proveo u Haškom tribunalu gde je oslobodjen optužbi, više puta je negirao krivicu u slučaju odavanja poverljivih informacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара