Oslobođen Gafur Dugoli

Kosovsko ministarstvo bezbednosnih snaga saopštilo da je noćas u 01.30 oslobođen zvaničnik kosovske vlade i bivši predstavnik OVK Gafur Dugoli, javlja izveštač RTS-a.

Za sada nije poznato zašto je Dugoli pušten noćas, a prethodno mu je izrečena mera pritvora od 30 dana, prenosi portal Košev.

Makedonska policija uhapsila je Gafura Dugolija 12. marta, na zahtev MUP-a Srbije, a po nalogu Interpola.

Pod optužbom za ratne zločine, u vreme kada je Dugoli bio pripadnik OVK, hapšenje je izvršeno na prelazu Blace, kod Đeneral Jankovića, kada je Dugoli išao po vizu u Ambasadu SAD u Skoplju.

Kako su ranije preneli prištinski mediji, Osnovni sud u Skoplju trebalo je da odluči da li će Dugoli biti pušten na slobodu ili će započeti procedura njegovog izručenja Srbiji.

Dugoli je, nakon hapšenja, izjavio da ga tretiraju kao srpskog državljanina, "iako poseduje kosovski pasoš", prenela je Koha.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво