Читај ми!

Marko Mišković zatražio oslobađajuću presudu

Sin vlasnika "Delta holdinga" Marko Mišković ponovio je da ga nikada nije zanimala trgovina akcijama i da se time nikada nije bavio.

Mišković je zatražio od Specijalnog suda u Beogradu da ga oslobodi optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i utaju poreza, tvrdeći da nije izvršio ta krivična dela.

Tokom izlaganja završne reči, mlađi Mišković je apelovao na sud i da mu vrati pasoš i ponovio da nikada nije trgovao akcijama.

Završnu reč sutra će izneti i ostali optuženi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i fabrikom maziva iz Kruševca, nakon čega će sud odrediti datum izricanja prvostepene presude.

Vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću presuda neće biti izrečena tada, jer mu je suđenje iz zdravstvenih razloga razdvojeno krajem prošle godine i čeka se njegov oporavak da bi se suđenje nastavilo.

Krajem januara Tužilaštvo za organizovani kriminal u svojoj završnoj reči predložilo je visoke zatvorske kazne za sve okrivljene, a za pojedine i novčane kazne, dok su branioci tražili oslobađajuće presude, tvrdeći da nema dokaza da su zloupotrebili službeni položaj ili učinili neko drugo delo.

Za Marka Miškovića tužilac je predložio deset godina zatvora i novčanu kaznu od milion dinara.

Za vlasnika "Nibens" korporacije Mila Đuraškovića tužilaštvo je predložilo kaznu od 15 godina zatvora zbog oštećivanja putarskih preduzeća, ali i kruševačke fabrike maziva.

Za ostale optužene, njih ukupno 13, tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, a za dvoje optuženih i novčanu kaznu od milion dinara.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, pokrenut je 2012. krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko i Đurašković uhapšeni su u decembru 2012. godine.

Pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи