Odbijena privatna tužba protiv Zorane Mihajlović

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je privatnu tužbu bivšeg gradonačelnika Užica Jovana Markovića koju je podneo protiv ministarke Zorane Mihajlović, zbog navoda u jednoj emisiji na nacionalnoj televiziji.

Markovićev tužbeni zahtev je odbijen kao neosnovan, rekla je portparolka suda Ida Nikitović Tanjugu. On na ovu presudu ima pravo da uloži žalbu.

Marković je Mihajlovićevu tužio zbog povrede časti i ugleda, jer ga je u emisiji "Da, možda, ne", 16. januara 2014. godine, spomenula kao ribokradicu koji je u krivolovu uhvaćen na jezeru Vrutci, preneli su ranije mediji.

Na ime naknade štete, bivši gradonačelnik je tražio milion dinara, a na suđenju je rekao da nikada nije uzeo štap za pecanje u ruke te da su ti navodi kleveta.

Ministarka je na suđenju potvrdila da je to izjavila u emisiji čiji je snimak pregledan na suđenju, navodeći da nije znala ime i prezime prethodnog gradonačelnika Užica, da nije imala nameru da ga diskredituje, kao i da je informacije o njemu dobila od saradnika.

Odbijanje tužbe znači da tužilac nije uspeo u sporu koji je poveo, dok odbacivanje tužbe podrazumeva procesne razloge, kao što je neblagovremenost podnošenja ili nepotpuni tužbeni zahtev.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво