Читај ми!

Trgovina ljudskim organima, kosovsko-nigerijska veza

U tekstu nigerijske novinske agencije "Naij" o trgovini ljudskim organima indirektno se pominje bivši kosovski premijer Hašim Tači.

Agencija je objavila da je guverner nigerijske države Imo Ročas Okorča optužen da je trgovao organima i u tom poslu sarađivao sa kriminalcima iz Turske, Hrvatske i sa Kosova.

Optužbe je iznela Nigerijska medicinska asocijacija koja je navela da prvi put u istoriji Vlada učestvuje u trgovini organima.

Predstavnik asocijacije Filip Ndžemanze rekao je da guverner države Imo koristi državne resurse kako bi održavao mrežu trgovine organima.

"Njegovi saradnici iz inostranstva su iz Turske, Hrvatske i sa Kosova. Reč je o međunarodnoj mreži, a Ročas Okorča je lokalni šef. Bivši premijer Kosova je na čelu trgovine organima u Evropi i on je Okorčin prijatelj", naveo je Ndžemanze.

Medicinski radnici su ukazali i na Okorčina nedavna putovanja u Tursku, Kosovo, Hrvatsku i zemlje Latinske Amerike i Azije. Kako navode, i gradnja 27 novih bolnica u zemlji svedoči da je on umešan u trgovinu organima.

Za komentar je upitan i guvernerov savetnih za medije koji je poručio da je reč o staroj priči koju su istražili nadležni organi. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво