Goluboviću određen pritvor do 30 dana

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Kristijanu Goluboviću, koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti učesnici "Farme 6" Tamari Đurić preko društvene mreže Fejsbuk.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim je prema Goluboviću određen pritvor, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparolka suda Tanja Koljenšić.

Pritvor mu je određen na predlog Tužilaštva za visokotehnološki kriminal koje ga tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je na svom Fejsbuk profilu napisao: "Ona (Tamara Đurić) je zdrava i živa samo zato što sam ja naredio svima koji me obožavaju da ne smeju ni da je taknu, a kamoli da joj urade sve ono što zaslužuje."

Mediji prenose da je Golubović ranije danas na saslušanju u tom tužilaštvu potvrdio da je napisao sporni tekst, ali da je negirao da namerava da ugrozi bezbednost Đurićevoj ili bilo kome drugom.

Golubović čeka služenje kazne od osam godina zatvora zbog preprodaje heroina, ali je nedavno po četvrti put zatražio odlaganje kazne iz zdravstvenih razloga.

Sud je naložio dopunu medicinske dokumentacije kako bi odlučio o njegovoj molbi, koja samim podnošenjem odlaže izvršenje kazne.

Golubovića čeka izdržavanje svega četiri godine u zatvoru, pošto je polovinu kazne već izdržao u pritvoru koji mu se uračunava u kaznu.

Dva puta je odlagao izvršenje zbog rođenja deteta, a treći put krajem prošle godine zbog učešća na “"Farmi"” i obaveza prema produkciji tog rijalitija.

Golubović je čest posetilac srpskih i stranih zatvora, i jedan od retkih preživelih iz filma "Vidimo se u čitulji", iz 1995. godine.

On će danas ponovo biti sproveden u pritvor beogradskog Okružnog zatvora, odakle je izašao krajem 2013. godine da se brani sa slobode od optužbi za preprodaju droge.

Pre toga je takođe bio u zatvoru zbog iznude, a u stranim zatvorima boravio je zbog različitih krivičnih dela.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво