Obijena Crkva Svetog Dimitrija u Sušici

Nepoznati počinioci su obili Crkvu Svetog Dimitrija u Sušici i odneli kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu.

Član crkvenog odbora Nenad Krstić je danas oko 13 časova primetio da je prozor Crkve Sv. Dimitrija polomljen i da je odneta kutija sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu.

Ističe da nije poznato koliko je novca odneto, ali je pričinjena materijalna šteta.

Eparhija raško-prizrenska je slučaj prijavila policiji.

„Policija je nakon prijave sveštenika izvršila uviđaj. Ustanovili smo da su provalnici ušli kroz prozor i odneli kutiju sa novcem u kojoj je, prema proceni sveštenika, bilo oko 50 evra. Istraga je u toku“, rekao je za RTV KiM iz Čaglavice komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Crkva Svetog Dimitrija u Sušici je od prošle godine drugi put na meti pljačkaša. Prvi put je opljačkana 13. februara prošle godine.

Predstavnici crkvenog odbora kažu da je tom prilikom bilo i krvi po crkvi, da je i tad policija izvršila uviđaj, ali da nema podataka šta se tačno dogodilo.

Trajković kaže da predstavnici crkvenog odbora nisu ni tražili povratne informacije kada je taj slučaj u pitanju.

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić najoštrije je osudio skrnavljenje crkve Svetog Dimitrija u Sušici i zatražio od nadležnih organa da hitno nađu počinioce napada na imovinu Srpske pravoslavne crkve.

"Nije prvi put da se ta crkva obija, a da počinioci ne budu pronađeni i da se ne učini ništa više od uviđaja i konstatovanja zatečenog stanja", naveo je Kostić u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво