Svedok iz DB: Ćuruviju nismo pratili do zgrade u kojoj je živeo

Na suđenju optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije svedočio je pripadnik Državne bezbednosti koji je sa kolegama pratio vlasnika Dnevnog telegrafa neposredno pre ubistva, kao i nekoliko dana ranije. Ćuruvija je ubijen u aprilu 1999. godine, a za taj zločin optuženi su bivši načelnik DB-a i tri nekadašnja pripadnika te službe.

Svedok Nebojša Soković kaže da je manje od jednog sata pre ubistva sa svojim kolegama preuzeo pratnju Slavka Ćuruvije. Vlasnika Dnevnog telegrafa nisu pratili do zgrade u kojoj je živeo.

Stigli su do Radio Beograda kada im je rečeno da prekinu i da pokušaju da utvrde ko je osoba sa kojom se Ćuruvija prethodno sreo u gradu. Kasnije ga je pozvao kolega i rekao mu da ode do Ćuruvijine ulice i proveri šta se dogodilo.

"Kada sam čuo da je Ćuruvija ubijen osećao sam se užasno. Tog dana ništa neuobičajeno nisam video, niti sam imao informaciju od kolega sa terena da su videli nekoga ili nešto neobično. Nisam doveo u vezu naš rad na terenu sa ubistvom", rekao je svedok Nebojša Soković.

Svedok kaže da su nadređene obaveštavali o svakoj promeni na terenu, ali da to nije neuobičajeno. Smatra da njegov neposredni starešina nije mogao sam da odluči da se prekine praćenje Slavka Ćuruvije.

Tužilaštvo tereti bivšeg načelnika Beogradskog centra Državne bezbednosti Milana Radonjića da je nezakonito naredio praćenje Slavka Ćuruvije i da je neposredno pre ubistva obustavio pratnju kako bi omogućio optuženima Ratku Romiću i Miroslavu Kuraku da neopaženo priđu zgradi u kojoj je živeo Slavko Ćuruvija gde je, tvrdi tužilac, Miroslav Kurak i ubio vlasnika Dnevnog Telegrafa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво