Читај ми!

Oliver Ivanović u kućnom pritvoru

Oliver Ivanović je izašao iz mitrovačke bolnice, čime je okončan njegov, 20 meseci dug pritvor. Od danas, Ivanović se nalazi u kućnom pritvoru.

Oliver Ivanović je iz bolnice izašao u pratnji žene i sina.

Izjavio je da je reč o uzbudljivom trenutku i da je on nepravedno proveo 20 meseci u pritvoru, ali da to još nije kraj.

"Ovo je samo prva faza. Nastavićemo da se borimo, samo sada je mnogo lakše, sa porodicom to već izgleda mnogo drugačije. Ne znam šta da vam kažem. Takav osećaj čovek još nema. Ni u snu nisam sanjao da ću biti blizu zatvora a ne u zatvoru. Ali ovaj postupak je važan i to sada više nije moj postupak, to je postupak koji mora biti važan svim Srbima. Mora biti važan na kraju krajeva i šire, jer nepravedno optuživanje, pogotovu držanje u pritvoru, ne sme da bude pravilo. Pogotovo ne sme da bude pravilo jednoj evropskoj misiji koja je ovde došla da nam pokaže kako treba. Ja se nadam da će ovo biti poslednji slučaj tog tipa", rekao je Ivanović po izlasku iz bolnice. 

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine, i pored garancija koje je Vlada Srbije dala kako bi se on branio sa slobode.

"Mogu da ga posećuju članovi porodice, advokati i otprilike taj krug lica je jako uzak. Policija je dužna da kontroliše sprovođenje kućnog pritvora, to znači da mogu u svako vreme, svih 24 sata da dođu u stan, provere da li je on tu i da o tome sačine izveštaj i proslede ga sudu, odnosno tužilaštvu", istakao je Ljubomir Pantović, advokat. 

Nakon što mu je pritvor produžen do 6. oktobra, Ivanović je počeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici 6. avgusta, koji je prekinuo u bolnici 22. avgusta.

Ivanović i Delibašić su optuženi za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво