Jatov avion skliznuo sa piste u Istanbulu

Niko od putnika nije povređen kada je avion Jata, koji je leteo za Istanbul, sleteo sa piste na aerodromu Ataturk i zaglavio se u blatu. Svih 125 putnika i šest članova posade bezbedno evakuisano. Mehaničari JAT tehnike i predstavnici Jata sa turskim vazduhoplovnim vlastima treba da utvrde uzroke incidenta i stepen oštećenja letelice.

Avion kompanije Jat, tipa boing 737-300, koji je leteo za Istanbul skliznuo je sa piste na aerodromu Ataturk i zaglavio se u blatu, potvrđeno je Radio-televiziji Srbije u sedištu kompanije u Beogradu.

Svi putnici su dobro, potvrđeno je našoj televiziji u sedištu Jata, a turski zvaničnici saopštili su da je svih 125 putnika i šest članova posade bezbedno evakuisano.

Avion Jat Ervejza iskliznuo je sa piste u 11.25 časova, prilikom rulanja posle sletanja na aerodorom Ataturk.

Turski dnevnik Hurijet na svom sajtu objavio je da je avion skliznuo 50 metara od piste zbog kišnog vremena i da je došlo do oštećenja letelice.

Kako su kamere turske televizije zabeležile i jednog starijeg čoveka na nosilima, u Jatu smo dobili objašnjenje.

"Posada je primenila sve neophodne mere, a među putnicima su bila i dva putnika sa posebnim potrebama koji su bezbedno napustili avion uz pomoć stepenica koje su bile primaknute avionu", rekla je Mirjana Dragović iz Jata.

Mehaničari JAT tehnike i predstavnici Jata sa turskim vazduhoplovnim vlastima treba da utvrde uzroke incidenta i stepen oštećenja letelice.

Prema proceduri, kapetan vazduhoplova koji je učestvovao u incidentu, može da da izjavu tek za 24 sata ovlašćenim osobama.

Pre toga, utvrdiće se kakvi su bili meteorološki uslovi tokom leta, da li je poštovana procedura sletanja i koliko je bilo vode na pisti.

Turske agencije javljaju da je upravo velika količina vode na pisti uzrok incidenta.

Drugi avion Jat ervejza, večeras, po planu, leti na redovnoj liniji Istanbul - Beograd.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво