Читај ми!

Slučaj Beko, produžen pritvor Maji Adrovac

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Maji Adrovac, koja se sumnjiči za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine, kada je teško ranjen.

Maji Adrovac je u petak pritvor produžen za još 30 dana, rekla je Tanjugu portparolka suda Tanja Koljenšić.

Od hapšenja 17. jula, Maja Adrovac se nalazi u pritvoru koji joj je određen zbog težžine krivičnog dela i uznemirenja javnosti, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo.

Prošle sedmice pred tužiocem je svedočio Beko koji nije mogao da prepozna Maju Adrovac kao napadača, ali je do detalja opisao kako je na njega otvorena paljba, kada je kolima s posla stigao ispred kuće.

Takođe je pozvao tužilaštvo da zaštiti integritet istrage i spreči odlivanje informacija u javnost, kako bi nalogodavci napada bili otkriveni.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac, čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Više tužilaštvo u Beogradu je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokuššaju ubistva beogradskog biznismena.

Na teret joj stavlja krivično delo teško ubistva u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka je 14. novembra 2014. godine pucano ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz automobila, kada je zadobio teške povrede. Sumnja se da je napadač imao jošš jednog saučesnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво