Veštak: Đurić sposoban da prati suđenje

Suđenje Draganu Đuriću, optuženom za teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić iz Bajmoka, nastavljeno je u Višem sudu u Subotici.

Osumnjičeni Dragan Đurić sposoban je da prati suđenje i da se brani sam ili uz pomoć advokata, jer kod njega nije registrovan poremećaj duševnog zdravlja, navedeno je u nalazu veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji je predsedavajuća sudskog veća sudija Gordana Kojić saopštila na početku današnjeg glavnog pretresa, pa je suđenje Draganu Đuriću nastavljeno.

Sudsko veće odbacilo je zahtev advokata optuženog Viktora Gostiljca da se policijski zapisnici, u kojima Đurić priznaje nedela, izuzmu iz spisa predmeta.

Gostiljac je tvrdio da njegovom branjeniku nisu predočena njegova prava, što je sud odbacio jer je optuženi potpisao policijske zapisnike.

Pred sudom se kao svedok pojavio i Tijanin razredni starešina Nenad Mirkov koji ju je opisao kao tihu, vrednu i posebnu.

Tijanin otac, Igor Jurić, svedočio je da je o tragičnom događaju saznao tek jutro nakon Tijanog nestanka jer je te noći bio u Belgiji gde radi kao fudbalski trener, a mobilni telefon mu je bio isključen.

"Zadovoljan sam kako teče proces, imam poverenja u tužilaštvo i sud. Ovaj proces je čist i jasan. Čovek treba da dobije kaznu koju je zaslužio", rekao je novinarima Igor Jurić, Tijanin otac.

Na današnjem suđenju veštak, dr Zoran Mihailović iz Beograda, nije mogao da potvrdi šta je bio uzrok smrti Tijane Jurić i koji je stepen alkoholisanosti bio kod optuženog u noći zločina.

Iz iskaza Đurića saznalo se da je te noći popio litar vinjaka i oko dva litra piva.

Suđenje Draganu Đuriću biće nastavljeno 1. juna do kada veštak treba da dostavi procenu alkoholisanosti optuženog u kobnoj noći.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи