Porodice nestalih protive se da sud za ratne zločine bude u Prištini

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu usprotivilo se formiranju Suda za ratne zločine na Kosovu u Prištini zbog bojazni da će ga činiti "premijeri, ministri i lideri" iz albanskih partija za koje postoje sumnje da su "predratni, ratni i posleratni zločinci" i bivše vođe OVK.

U saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih se navodi da su upravo ljudi koji rukovode kosovskim institucijama i partijama odgovorni za zločine koje je OVK počinio od 1998. do 2006. godine nad Srbima, Romima i lojalnim Albancima, prenosi Beta.

"Da li je pravedno da ti zločinci ponovo presuđuju ubijenim Srbima i tako dotuku porodice žrtava. Do poslednjeg daha, po cenu sopstvenih života, tražićemo pravdu za srpske žrtve", dodaje se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво