Sedam mrtvih u porodičnoj tragediji kod Kanjiže

Sedam osoba je život izgubilo, a jedna je ranjena u porodičnoj tragediji koja se nešto posle 10 časova dogodila kod Kanjiže, u mestima Martonoš i Orom. Tragedija se dogodila dan posle svadbe, kada je mladoženjin otac ubio, između ostalih, snahu i njene roditelje.

Pedesetpetogodišnji Rade Šefer je, pod dejstvom alkohola, sa više hitaca iz lovačke puške ubio snahu Nataliju (1990) i njene roditelje Šandora (1963) i Karolinu B. (1972), kao i svoju suprugu Rozu (1968) i njene roditelje J. T. (1941) i B. T. (1947).

Prema prvim informacijama, Rade Šefer je, nakon ubistva u kući mladinih roditelja u Martonošu, okončao i svoj život. Prema još nepotvrđenim informacijama, moguće je da je Šefera ubio gost iz Francuske, u pokušaju da zaštiti svoju suprugu koja je prethodno ranjena, javlja izveštač RTS-a.

Kako saznajemo, Rade je prvo, na salašu kod mesta Orom, ubio roditelje svoje žene, od koje se pre mesec dana razveo, a potom otišao u porodičnu kuću roditelja svoje snahe.

Sin Vlastimir je preživeo jer nije bio u kući već u sporednim prostorijama.

RTS-u je potvrđeno da je Rade Šefer rano jutros priveden u policiju zbog nasilničkog ponašanja, pošto je nasrnuo na suprugu i sina. Priveden je u alkoholisanom stanju, nakon čega je pušten.

Nezvanično se saznaje i da je uzrok tragedije to što se Rade protivio braku Vlastimira i Natalije. Prema onome što se moglo čuti od komšija, juče je u Martonošu bilo venčanje, a u Kanjiži svadba, u kojoj se Vlastimir oženio Natalijom.

Pošto je juče tokom celog dana i noći, kako kažu svedoci, Rade Šefer pio, jutros je pod dejstvom alkohola počinio zločin, kojim je svadbeno veselje zamenila tragedija.

Istražni sudija je na licu mesta, a ministar policije Nebojša Stefanović je Tanjugu rekao da su iz sedišta Uprave policije i Uprave kriminalističke policije u Beogradu na lice mesta upućeni iskusni operativci koji zajedno sa kolegama iz područja policijske uprave rade uviđaj.

Istakao je da policija preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju oklonosti te tragedije. Ministar je izjavio saučešće porodici i rodbini stradalih.

Psihijatar u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" Milan Milić rekao je za RTS da je nagomilavanje nezadovoljstva dovelo do tragedije kod Kanjiže. 

Današnje ubistvo jedno je u nizu tragedija koje se poslednjih godina u Srbiji ali i u svetu sve češće dešavaju. Pre dve godine, u mestu Velika Ivanča kod Mladenovca, Ljubiša Bogdanović (60) je iz vatrenog oružja ubio 13 ljudi, među kojima svog sina i majku.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво