Читај ми!

Završeno psihijatrijsko veštačenje Dragana Đurića

Optuženi za teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić iz Bajmoka Dragan Đurić ponovo je bio na psihijatrijskom veštačenju u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, potvrdio je za RTS, Rajko Maravić, sekretar Višeg suda u Subotici.

Dragan Đurić je vraćen u Okružni zatvor u Subotici, a nalaz veštačenja još nije stigao u sud, pa sudskom veću još nije poznata njegova sadržina, javlja dopisnik RTS-a.

Ukoliko psihijatrijski nalaz potvrdi da je Dragan Đurić sposoban za dalje suđenje, očekuje se da će glavni pretres biti nastavljen u najskorijem roku, tvrde u Višem sudu u Subotici.

Glavni pretres na suđenju Draganu Đuriću prekinut je 22. aprila ove godine, jer je advokat optuženog Viktor Gostiljac zatražio novo psihijatrijsko veštačenje svog klijenta, rekavši da ga Đurić povremeno ne prepoznaje i da zbog toga nije u stanju da prati suđenje.

Sudsko veće je taj zahtev uvažilo i naložilo novo psihijatrijsko veštačenje Dragana Đurića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Tijanin otac Igor Jurić tada je izjavio novinarima da je ljut i razočan odugovlačenjem suđenja, jer, kako je naveo ,"Đurić je ranije već sve priznao".

Okrivljeni je na glavnom pretresu 22. aprila izjavio da razume optužnicu, ali da ne želi da se o njoj izjašnjava. Sudija Gordana Kojić konstatovala je da se optuženi brani ćutanjem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво