Za ubistvo košarkaša 40 godina zatvora

Zbog ubistva splitskog košarkaša Jovana Manovića prošle godine u kafiću "Zodijak" u Beogradu i pokušaja ubistva Marka Nikolića zvanog Crnogorac 2005. godine na Zlatiboru, dvojica optuženih osuđena su u beogradskom Okružnom sudu na ukupno 40 godina zatvora.

Bojan Baćković zvani Baćko iz Užica i Milanko Ivanović zvani Crni iz Čajetine osuđeni su za ubistvo Manovića i pokušaj ubistva Nikolića na jedinstvenu kaznu od po 20 godina zatvora.

Dragan Cvetković zavni Belmondo iz Beograda oslobođen je optužbe za umešanost u ubistvo Manovića i danas mu je ukinut pritvor.

Predsednik sudskog veća Dragoljub Zdravković rekao je u obrazloženju presude da je sud nesumnjivo utvrdio da su Ivanović i Baćković izvršili krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja koje se odnosi na Manovića  za šta su dobili po 15 godina i pokušaj ubistva Nikolića za šta su dobili po 10 godina.

Oni su osuđeni i za falsifikovanje isprave na po godinu dana zatvora, ali im je spajanjem izrečena jedinstvena kazna od po 20 godina.

Sudija Zdravković nije komentarisao navode tužilaštva iz optužnice da je Manović ubijen greškom, jer ga je ubica "pomešao" sa Goranom Marićem, koji je bio meta, već je napomenuo da će detanljo obrazloženje biti napisano u pisanom otpravku presude.

U publici je, pored prijatelja optuženih, bio i Manovićev otac koji nije želeo da komentariše presudu.

"Ne znam ni sam šta da mislim, čućemo se kad se sve malo slegne", rekao je Manovićev otac novinarima u hodniku Palate pravde i napomenuo da je majka tog košarkaša u bolnici zbog lošeg zdravstenog stanja.

U optužnici se navodi da je Ivanović, prethodno se dogovorivši sa Baćkovićem, 9. maja prošle godine došao motorom do "Zodijaka" i iz neposredne blizine ispalio tri hica u grudi Manovića, greškom, jer ga je "pomešao" sa Goranom Marićem, koji je bio meta.

Marić je u vreme Manovićevog ubistva sedeo za susednim stolom i bio obučen sportski kao i nesrećni košarkaš.

Roditelji nastradalog košarkaša, međutim, tvrde da njihov sin nije ubijen greškom.

Pokušaj ubistva Nikolića dogodio se 24. decembra 2005. godine na Zlatiboru, za čiju je likvidaciju Baćković, prema navodima optužbe, ponudio Ivanoviću 10.000 evra.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво