Đurić na novom psihijatrijskom veštačenju

Glavni pretres na suđenju Draganu Đuriću iz Surčina, optuženom za ubistvo Tijane Jurić iz Bajmoka, prekinut je praktično na samom početku jer je uvažen zahtev njegovog branioca za novim psihijatrijskim veštačenjem.

Okrivljeni Dragan Đurić je, nakon što mu je na današnjem glavnom pretresu u Višem sudu u Subotici pročitana optužnica, rekao da je razumeo optužnicu, ali da ne želi da se izjasni o njoj. Predsednica sudskog veća Gordana Kojić konstatovala je da se optuženi brani ćutanjem.

Đurićev zastupnik, advokat Viktor Gostiljac zatražio je da se pretres prekine i odredi novo psihijatrijsko veštačenje optuženog.

Gostiljac, naime, tvrdi da teško uspostavlja komunikaciju sa klijentom, da ga u nekim trenucima optuženi ne prepoznaje, pa zbog toga sumnja da Đurić nije u stanju da prati suđenje.

Na pitanje sudije Kojić kako se oseća, optuženi Đurić je rekao da se ne oseća dobro, da drhti i da ima problema sa pamćenjem od detinjstva.

Okrivljeni je takođe rekao da je danas uzimao lekove, ali se ne seća koje. Đurić je potvrdio da je svestan da se nalazi u sudnici u Subotici i ponovio da se brani ćutanjem.

Zastupnik oštećenog i zamenik tužioca su se protivili novom veštačenju i naveli su da je Đurić već jednom psihijatrijski veštačen i da nije ustanovljena duševna bolest.

Sudija je konstatovala da Đurić deluje usporeno i zbog sumnje da okrivljeni nije u stanju da prati suđenje, odredila je novo psihijatrijsko veštačenje stručnjaka zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu.

Na ovo je burno reagovao Tijanin otac Igor Jurić koji je novinarima rekao da je ljut i razočaran odugovlačenjem suđenja "kada je Đurić ranije već sve priznao".

Svi zakazani pretresi na suđenju Draganu Đuriću su odloženi na neodređeno vreme dok ne stigne novi izveštaj sa psihijatrijskim veštačenjem optuženog.

Suđenje Draganu Đuriću bilo je otvoreno za javnost, ali brojnim medijskim ekipama iz nije bilo dozvoljeno snimanje, niti unos elektronskih uređaja u sudnicu.

Đurić je optužen da je 26. jula prošle godine, pola sata iza ponoći, nedaleko od sportskog centra "Rata" u selu Bajmok ubio Tijanu Jurić.

Telo Tijane Jurić iz Subotice nađeno je na deponiji u okolini Sombora, više od 20 kilometara od Bajmoka gde je nestala.

Dan pre ubistva, Tijana se vratila sa mora. U društvu je krenula kući ali se setila da je zaboravila da vrati pozajmljenu duksericu.

Sedam minuta je bila sama. U tih sedam minuta kolima je naišao Dragan Đurić koji ju je ubio. Dvanaest dana kasnije on je uhapšen.

Đurić je priznao ubistvo i inspektore odveo na napušteno smetlište između sela Aleksa Šantić i Čonoplje gde je zakopao telo ubijene devojčice.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво