Uhapšeni sudija Željko Munjeza i advokat Nemanja Jolović

Policija je uhapsila sudiju Trgovinskog suda u Beogradu Željka Munjezu i advokata Nemanju Jolovića zbog sumnje da su preduzeću "JU trejd Železnik" iz Beograda pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 64,4 miliona dinara, na štetu poverilaca preduzeća "BIM Slavija AD", saopštio je MUP.

Munjeza je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo kršenje zakona od strane sudije, a Jolović zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Policija navodi sa su Munjeza i Jolović pomenuta krivična dela izvršili u svojstvu predsednika stečajnog veća Proizvodno-prometnog preduzeća Holding kompanija "BIM Slavija AD", odnosno stečajnog upravnika tog preduzeća.

Munjeza je po prethodnom dogovoru sa Jolovićem 23. februara 2006. godine doneo rešenje kojim se, bez osnova, odobrava isplata iz stečajne mase "BIM Slavija" preduzeću "JU trejd Železnik" kao pravnom sledbeniku potraživanja "Beobanke AD" Beograd u stečaju u iznosu od 70.005.175,67 dinara.

On je to u radio iako je znao za nalaz veštaka da ne postoji objekat na kome je uspostavljeno založno pravo - hipoteka, što je u suprotnosti sa postojećom pravnom regulativom, navedeno je u saopštenju.

MUP i republičko tužilaštvo nastavljaju dalji rad na ovom slučaju.

Skupština Srbije je ranije danas po hitnom postupku ukinula Munjezi sudski imunitet i odobrila njegovo hapšenje i određivanje pritvora. Joloviću se sudi u Posebnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu kao jednom od organizatora grupe poznate kao "stečajna mafija".

Pored njega na optuženičkoj klupi se nalaze i bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević i još 27 optuženih za privredni kriminal i korupciju.

Portparol Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, Tomo Zorić, istakao je da je ova zajednička akcija MUP-a Srbije, Republičkog i Okružnog javnog suda u Beogradu, najava budućih aktivnosti države u borbi protiv korupcije i najtežih oblika kriminala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво