Afera indeks, suđenje u Beogradu

Suđenje optuženima u aferi "Indeks" zbog velikog broj optuženih, najverovatnije će se održati u Okružnom sudu u Beogradu, a ne u Smederevu, kaže predsednik Okružnog suda u Smederevu, Slavoljub Nikolić.

Neki od optuženih, kojih je 89, imaju dva i tri branioca, pa bi broj ljudi koji bi trebalo da se pojavi na glavnom pretresu, mogao da bude veći i od 200.

Smederevski Okružni sud nema salu, koja bi mogla da pruži tehničke uslove za toliki broj ljudi.

"Načelni dogovor sa okružnim sudom u Beogradu je postignut", kaže predsednik Okružnog suda u Smederevu Slavoljub Nikolić.

"Treba još razmotriti šezdesetak prigovora na optužnice, a taj posao biće završen krajem ove  i početkom sledeće nedelje".

Ako predsednik sudskog veća odbaci sve prigovore na optužnice, na koje optuženi nemaju pravo žalbe, otkloniće se sve smetnje za početak suđenja okrivljenih u aferi "Indeks" Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Suđenje optuženima u aferi "Indeks" Pravnog fakulteta u Kragujevcu, trebalo bi da počne 1. decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво