Читај ми!

Perčeviću produžen pritvor

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor vlasniku "Interkomerca" Goranu Perčeviću, protiv kojeg se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio višemilionske malverzacije sa Univerzal bankom, koja je likvidirana prošle godine.

Sudija za prethodni postupak je 14. januara doneo rešenje kojim je Perčeviću produžen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Perčeviću, koji je uhapšen sredinom novembra prošle godine, na teret se stavlja da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju.

Osim njega u tom procesu su osumnjičeni i Milivoje Ćosić i Srđan Žujović, koji se brane sa slobode.

Perčević je osumnjičen za više krivičnih dela, odnosno različite malverzacije u privredi kada je iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granica ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezbeđivanje kredita firmama.

Kako je nakon njegovog hapšenja saopštio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, određenim firmama odobrena su 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a "koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva (obezbeđenja), što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni".

Inače, Perčevićeva firma "Interkomerc" jedna je od najvećih dužnika Univerzal banke sa milijardu dinara, pored "Beohemije" sa 1,56 milijardi dinara "Farmakoma", takođe, sa milijardu dinara, Luke "Beograd", "Veterinarskog zavoda Zemun", "Zekstre" i "Optike" u vlasništvu Dragana Đurića.

Perčević je bio osnivač i predsednik Mladih socijalista Srbije, a kasnije i potpredsednik SPS-a.

Novembra 2000. godine istupio je iz članstva te stranke.

Prema pisanju medija, Perčević poseduje vredne nekretnine uglavnom u centru Beograda, a stavio ih je pod hipoteku za dobijene zajmove pre četiri - pet godina, što ga nije sprečilo da ih i dalje koristi, na malo drugačiji način, kao garant za nove pozajmice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво