Uhapšeni ucenjivači iz Kruševca

Zbog osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela iznude, u zajedničkoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i policajci iz Kruševca uhapsili su Nataliju N. (26) i Ivana V. (30) iz Kruševca.

Natalija N. i Ivan V. osumnjičeni su da su u periodu od 11. do 19. septembra oštećenom (čije ime policija ne navodi u saopštenju) slali više SMS poruka preteće sadržine po ličnu bezbednost i bezbednost članova njegove porodice, putem kojih su od njega iznudili 60.000 evra.

U istom periodu, osumnjičeni su pripremali i drugu iznudu od osobe od koje su već iznudili 10.000 evra, na isti način kao i od prve osobe.

Oštećenom je skrenuta pažnja da ne obaveštava policiju, jer će u suprotnom ugroziti živote svojih najbližih, pre svega maloletnog deteta.

On pristaje da 10.000 evra koje je uspeo da prikupi, spakuje u dečiji ranac i preda ga njemu nepoznatom taksi-vozaču, koga su poslali osumnjičeni.

Vozač taksija je preko dispečarske službe taksi-udruženja, dobio nalog da vozilom ode do firme koju poseduje oštećeni, gde će mu, njemu nepoznato muško lice predati dečiji ranac, koji treba svojim vozilom da doveze do Glavne pošte.

Stigavši do dogovorenog mesta, njemu je prišla Natalija N, koja je po preuzimanju ranca uhapšena.

Prilikom pretresa stana Ivana V. pronađen je pištolj marke češka zbrojevka, za koji njegov otac nije imao dozvolu.

Time je počinio  delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i protiv njega će takođe biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Uz krivičnu prijavu Ivan V. i Natalija N. biće  privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Kruševcu, navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара