Читај ми!

SPC: Skandalozno što je Šešelj 12 godina u Hagu

Skandalozna je činjenica da se u 21. veku neko 12 godina nalazi u istražnom zatvoru bilo koje civilizovane države, ocenjuje vladika bački Irinej.

Vladika bački Irinej ocenio je, povodom odluke Haškog tribunala da na privremenu slobodu pusti lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, da je činjenica da se u 21. veku neko 12 godina nalazi u istražnom zatvoru bilo koje civilizovane države skandalozna.

"Ali da se neko dvanaest godina nalazi u istražnom zatvoru Tribunala koji su osnovale Ujedinjene nacije govori o stanju zapadne civilizacije uopšte, a najglasnijih zagovornika ljudskih prava u savremenom svetu posebno", naveo je vladika bački u izjavi objavljenoj na sajtu SPC, prenosi Tanjug.

Prethodno, naveo je, 24. marta 1999. godine, na primeru srpskog naroda i srpske države, novi svetski poredak je pokazao i kakva su prava naroda i država, šta znači međunarodno pravo i koliko vredi Povelja Ujedinjenih nacija.

"Pošto znamo da su u Haškom tribunalu već umrla desetorica Srba, u slučaju dr Vojislava Šešelja nam malo vredi pozivanje na Odredbe Evropske konvencije o ljudskim pravima, Međunarodnog pakta o građanskim i političkim pravima, Povelje o osnovnim pravima u Evropskoj uniji i druge odredbe međunarodnog prava koje jemče suđenje u razumnom roku, a da i ne govorimo o pravu na lečenje od strane onih kojima on veruje kao ljudima i lekarima", naveo je vladika Irinej.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво