Učenik izboden nožem

Maloletni D.M. učenik drugog razreda Hemijsko-prehrambene škole u Beogradu, koji je izboden u predelu grudnog koša, posle hirurške intervencije nalazi se van životne opasnosti. Policija je uhapsila sva tri napadača, od kojih je jedan maloletan.

Učenik beogradske Hemijsko-prehrambene škole D. M. (17), koji je povređen u tuči učenika u toj beogradskoj školi, van životne opasnosti je i posle manje hirurške internevcije zbrinut je na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra u Beogradu.

Šef hirurške ekipe Miloš Bjelović rekao je novinarima u Urgentnom centru da je mladić zadobio dve ubodne rane u levu polovinu grudnog koša, kao i da su posle intervencije stvoreni uslovi za njegov povoljan postoperativni oporavak.

Direktor škole, Tomislav Đokić, kaže da se incident dogodio oko 12 sati i 20 minuta, kada su u učionicu upala trojica mladića.

Kako nezvanično saznajemo, povod za sukob bila je svađa oko mobilnog telefona. 

Do incidenta je došlo kada su učenici, momci, koji nisu iz škole, došli do učionice i krenuli u raspravu koja je rezultirala ovakvim ishodom. 

Beogradska policija je potvrdila da su uhapšena sva trojica napadača, od kojih je jedan maloletan.  

U školi kažu da se dosta ulaže u video nadzor, da je postavljena 41 kamera, što je nedovoljno. Incidenata je bilo i ranije, ali nije korišćeno hladno oružje.

Pojačati bezbednost u školama 

Ministar prosvete Žarko Obradović, koji je posetio ranjenog mladića, izjavio je da se "užasnut tim događajem", kao i da "taj događaj pokazuje da se pitanjem bezbednosti u školama treba baviti tokom čitave godine, a ne samo 1. septembra. Obradović nije iznosio detalje sukoba.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je užasnut ranjavanjem maloletnog D.M. i zatražio od nadležnih državnih organa da pojačaju bezbednost u svim školama na teritoriji Beograda.

"Ovo nije prvi put da naša deca stradaju na ovakav način i to u objektima u kojima treba da su najzaštićenija. Očigledno je da jedan školski policajac na tri škole nije rešenje koje daje rezultate", rekao je Đilas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво