Nastavak suđenja Šešelju 23. septembra

Suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom biće nastavljeno 23. septembra proceduralnim pitanjima. Od srede, tužioci će izvoditi nove svedoke, saopštio je sud u Hagu.

Nastavak suđenja Šešelju odložen je 26. avgusta na neodređeno vreme, pošto su tužioci zatražili da proces bude prekinut dok Žalbeno veće ne donese odluku o njihovom zahtevu da optuženom bude oduzeto pravo da se brani sam i da mu Tribunal nametne branioca.

Žalbeno veće je juče odbilo zahtev Tužilaštva da proces bude prekinut.

Šešelj je 9. septembra od Tribunala zatražio da mu produži rok za podnošenje odgovora na zahtev tužilaštva da mu se oduzme pravo da se sam brani, kao i da mu obezbedi da ima uslove za fer i pravično suđenje.

On je najavio da neće učestvovati u procesu ukoliko mu bude nametnut branilac.

Lider SRS optužen je za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

On se 23. februara 2003. dobrovoljno predao Tribunalu, a 25. marta iste godine izjasnio se da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво