Читај ми!

Privedeno 15 osoba u Humskoj

Policija je za vreme i nakon utakmice sa Albanijom na stadionu Partizana privela ukupno 15 osoba, od kojih je jedna maloletna.

Iz MUP-a je agenciji Beta saopšteno da su protiv osam ljudi podnete prekršajne prijave, a da će za 11 osoba biti podnet izveštaj nadležnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje.

"Takođe, u toku je identifikacija osoba koje su neovlašćeno ušle na teren stadiona Partizana, protiv kojih će nakon identifikacije u saradnji sa tužilaštvom biti pokrenuti odgovarajući postupci", navodi se u saopštenju.

Dosadašnjim radom utvrđeno je da je zastavu oteo albanski fudbaler na terenu, a pronađena je kod delegata utakmice, saopštio je MUP Srbije i naveo da policija ima određena saznanja u vezi sa lokacijom sa koje je pušten dron, ali u interesu dalje istrage nije u mogućnosti da saopšti više detalja.

Tanjugu je iz policije rečeno da je dužnost organizatora javnog skupa, odnosno sportske priredbe je da organizuje redarsku službu u cilju bezbednog odvijanja događaja.

Iz MUP-a ističu da organizator sportske priredbe ima obavezu da organizuje redarsku službu u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, Zakonom o privatnom obezbeđenju i Zakonom o okupljanju građana.

Iz MUP-a podsećaju da se na ovakvim skupovima angažuje određeni broj policijskih službenika.

"MUP, u skladu sa bezbednosnim procenama, izazovima, pretnjama i rizicima angažuje adekvatan broj policijskih službenika za održavanje javnog reda i mira, sprečavanje vršenja prekršaja i krivičnih dela".

Takođe, MUP vrši i nadzor nad radom redarske službe koju je organizator angažovao, rečeno je Tanjugu povodom sinoćnjeg incidenta tokom utakmice.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je sinoć u 42. minutu, pošto se nad terenom pojavila mala letelica na daljinsko upravljanje.

Na platnu koje je bilo zakačeno za dron bila je mapa "Velike Albanije".

Nakon tog incidenta došlo je do tuče igrača na terenu a pojedini navijači takođe su preskočili ogradu u pokušaju da napadnu igrače Albanije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи