Читај ми!

SSP: Propust bezbednosnih službi

Sindikat srpske policije ocenio je da je incident koji se dogodio na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija "težak bezbednosni propust onih službi koji se bave obaveštajnim i kontraobaveštajnim radom".

U saopštenju Sindikata srpske policije kaže se da je "sramotno i nezamislivo da bezbednosne i obaveštajne službe Srbije nisu imale nikavu informaciju o planiranim aktivnostima, pripremi i upotrebi bespilotne letelice koja je izazvala eksces noseći zastavu velike Albanije", prenosi Beta.

Dodaje se da je na bespilotnoj letelici umesto zastave mogao da bude eksploziv ili drugo oružje koje je moglo biti upotrebljeno protiv državnika najvišeg ranga, fudbalera, policajaca ili građana koji su bili na stadionu.

"Ovakav čin dobro uvežbanih i obučenih lica, koji su pored srpskih službi bezbednosti i policije izvele dobro osmišljenu političku provokaciju u srcu Beogradu, uz upotrebu najmodernije tehnike i bespilotne letelice, otvara mnoga pitanja među kojima su i ona o obučenosti i pripremljenosti Srbije da se izbori sa mogućim terorističkim pretnjama i akcijama", navodi se u saopštenju.

Neophodno je da državni organi detaljno ispitaju čitav slučaj i utvrde odgovornost i propust službi i lica koja su bile nadležna da incidente spreče, ocenio je sindikat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи