Читај ми!

Incident na stadionu, osumnjičen brat albanskog premijera

Brat albanskog premijera osumnjičen da je na stadionu Partizana izazvao incident sa zastavom na kojoj je mapa takozvane Velike Albanije, potvrđeno je RTS-u. Rama je na stadionu priveden na informativni razgovor. Albanci slave u Tirani, Prištini, Tetovu...

Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, priveden je večeras u VIP loži stadiona Partizana na informativni razgovor pod osnovanom sumnjom da je organizovao i rukovodio incidentom sa zastavom na kojoj je mapa takozvane Velike Albanije, posle kojeg je prekinuta fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Albanije.

Brat albanskog premijera i još tri osobe koje su zajedno sa njim bile na utakmici su, posle zadržavanja od 40 minuta, pušteni i prebačeni na aerodrom.

Oko dva sata posle ponoći odleteli su za Tiranu, javlja Tanjug.

Tanjugovi izvori u MUP-u navode Rami nije moglo da bude određeno zadržavanje "zbog štrajka advokata". 

Kako je RTS-u potvrđeno u MUP-u, dron sa zastavom pušten je sa krova Crkve Svetog arhanđela Gavrila u Humskoj ulici, a Ramin brat je upravljao njome daljinskim upravljačem iz VIP lože.

Fudbalska utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u Beogradu u finišu prvog poluvremena nakon što se dogodio incident – jer se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa zastavom na kojoj je bila mapa takozvane Velike Albanije.

Albanski navijači slave u Tirani, Prištini, Tetovu... 

Albanski navijači slave u Prištini, Tetovu, Kosovskoj Mitrovici i ispred srpske ambasade u Tirani, javljaju albanski mediji.

Policijska vozila su raspoređena oko srpske ambasade u Tirani, koju su, odmah posle prekida utakmice u Beogradu, opkolili navijači Albanije.

Prema pisanju albanskih medija, ispred srpske ambasade u Tirani je nekoliko hiljada ljudi.

Nekoliko stotina Albanaca slavilo je na ulicama Tetova, dok su hiljade Albanaca u centru Prištine gledale prenos utakmice, a zatim nastavili slavlje.

Grupa albanskih navijača viđena je nedaleko od mosta u Kosovskoj Mitrovici.

 

Број коментара 123

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво