Читај ми!

Određena ročišta za slučaj "Klečka"

Apelacioni sud u Prištini odlučio da za žalbeni postupak u slučaju "Klečka" odredi još nekoliko ročišta tokom septembra, napisao je na svom Fejsbuk profilu advokat Fatmira Ljimaja, Tom Gaši.

Gaši je saopštio da je Apelacioni sud, odlučujući po žalbi tužilaštva Euleksa na oslobađajuću odluku, odredio ročista za 17, 18, 23 i 25. septembar, podsećajući da je septembra prošle godine Osnovni sud u Prištini po drugi put objavio da se Fatmir Ljimaj sa još devet optuženih za ratne zločine u slučaju "Klečka" nije kriv, prenosi Tanjug.

Sud je, kako navodi Ljimajev advokat, odlučio da ponovo sasluša neke svedoke koji su i ranije ispitivani - tokom suđenja u Osnovnom sudu u Prištini.

"Vreme određivanja ročišta pada u veoma osetljivom političkom momentu kada se otvoreno govori o uključivanju Fatmira Ljimaja u pokušaj formiranja kosovskih institucija i to stavlja do znanja da neko otvoreno utiče na normalne pravne i političke događaje na Kosovu", napisao je Gaši a prenose mediji u Prištini.

Optužnica tereti Ljimaja i još devet članova OVK terete da su počinili brojne ratne zločine u improvizovanom zatvorskom centru u selu Klečka, u regionu Drenice na Kosovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи