Inspekcija rada u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu

Inspekcija rada podnela 10 usmenih zabrana rada na gradilištima i 62 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i zaposlenih.

Inspektori Inspektorata za rad Ministarstva rada i socijalne politike, u kampanji pojačanog inspekcijskog nadzora u građevinarstvu, obišli su 157 gradilišta u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, i nadzorom obuhvatili 173 poslodavca i 1.689 zaposlenih.

U jednodnevnoj akciji pojačanog inspekcijskog nadzora koja je obavljena 11. septembra 2008. godine, inspektori su, u ova tri grada, izrekli 10 usmenih zabrana rada na gradilištima i podneli 25 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca koji nisu sproveli mere bezbednosti i zaštite zdravlja na radu, kao i 37 zahteva protiv zaposlenih, zbog nekorišćenja ličnih zaštitnih sredstava i opreme.

Nadzorom je utvrđeno da 8 poslodavaca nije prijavilo gradilište, a inspektori su utvrdili i niz nedostataka - 46 na ličnim zaštitnim sredstvima, 79 nedostataka na mestima rada i 27 na oruđima za rad.

U akciji pojačanog inspekcijskog nadzora u građevinarstvu koja se sprovodi zbog povećanog broja povreda zaposlenih u ovoj oblasti, učestvovalo je 39 inspektora rada.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи