Читај ми!

"Ubica nije pokazivao znake kajanja"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je zbog ubistva Tijane Jurić iz Bajmoka uhapšen Dragan Đurić iz Beograda nastanjen u Surčinu. Đurić je priznao da je počinio zločin i policiju odveo do mesta na kojem je pokopao žrtvu.

Stefanović je, govoreći na konferenciji za novinare o okolnostima pod kojima se zločin dogodio, rekao da istraga ukazuje na to da je Dragan Đurić jedini počinilac. Ministar policije kaže da je osumnjičeni "monstrum koji nije pokazao nimalo kajanja zbog strašnog zločina koji je počinio".

Ubica je, kako je naveo Stefanović, žrtvu u Bajmoku udario svojim vozilom, a nakon što je počela da traži pomoć, uhvatio ju je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, odvezao u atar i ubio.

U automobilu je sa nje skinuo odeću, telo odvezao desetak kilometara od Sombora gde ga je zakopao. Obdukcija će, prema njegovim rečima, pokazati da li je žrtva silovana.

Đurić nije od ranije poznavao Tijanu niti je bilo međusobne komunikacije.

"Bez namere da mu olakšavam, ne možemo da tvrdimo da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana", rekao je Stefanović.

Iako je osumnjičeni Tijanino telo pokrio "nekom zemljom koju je imao u gepeku", Stefanović napominje da ta zemlja ne može da se dovede u vezu sa eventualnim planiranjem ubistva.

Pošto ga je policija locirala u mesari u kojoj radi, osumnjičeni je najpre negirao ubistvo.

"On se nalazio u svojoj mesari u Surčinu, potpuno mirno je sekao meso i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, potpuno odsustvo bilo kakvog ljudskog ponašanja", naglasio je Stefanović.

Objasnio je da je ipak odlučio da Đurića privedu, nadajući se da se Tijana možda nalazi u toj kući ili da bi to policiji moglo da pomogne da je pronađu.  

Pošto je pao na poligrafskom testiranju, Đurić je priznao da je počinio zločin.

"Zbog ovakvog monstruma žao mi je što je Srbija ukinula smrtnu kaznu. Možda naše društvo nije bilo spremno za prihvatanje svih tekovina EU kao što je ukidanje smrtne kazne", rekao je Stefanović i dodao da će sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem razgovarati o tome da se, koliko god je moguće, kaznena politika u Srbiji pooštri.

"Kao roditelj i čovek, očekujem da ovako nešto ne prođe bez najteže kazne koja u ovoj zemlji može da se izrekne", rekao je Stefanović.

Ministar je objasnio da je policija imala težak posao, budući da, zbog nepostojanja ranijih kontakata žrtve i ubice, nije mogla da utvrdi motiv izvršenja zločina.

"Policija je pokazala najveći nivo profesionalizma i uz bukvalno nepostojeće dokaze na početku istrage uspela da pronađe počinioca", rekao je Stafanović.

Ubica je, inače, zaposlen kao mesar u Surčinu, visok je blizu dva metra i težak više od sto kilograma. Policiji je odranije poznat zbog sitnih krađa i prestupa. 

Tijana Jurić je poslednji put viđena 26. jula u 00.25 nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici, a odmah posle nestanka, u potragu su se, pored srpske, uključili mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво