Читај ми!

Završne reči u slučaju Pukanić

Trećeoptuženi za učešće u ubistvu vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića, Milenko Kuzmanović negirao u svojoj završnoj reči da ima bilo kakve veze sa tim ubistvom. Sreten Jocić, zvani "Joca Amsterdam" promenio redosled davanja završne reči, žaleći se da ima "probleme sa želucem".

Milenko Kuzmanović, trećeoptuženi za učešće u ubistvu vlasnika hrvatskog "Nacionala" Ive Pukanića, u završnoj reči na suđenju u beogradskom Specijalnom sudu negirao da ima bilo kakve veze sa tim ubistvom.

Iako je prvobitno bilo predviđeno da danas završnu reč iznese prvooptuženi Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, sud je na molbu advokata promenio redosled davanja završne reči, jer Jocić ima "probleme sa želucem".

Kuzmanović, koji se tereti za pomaganje i logistiku prilikom atentata, rekao je da nema veze sa ubistvom i istakao da je Specijalno tužilaštvo kršilo zakon.

"Istrage nije ni bilo u ovom slučaju. Kvaziekspertu Domagoju Margetiću se veruje kad Kacinu predaje dokumentaciju o ubistvu premijera Zorana Đinđića, a ne veruje mu se kad govori o ovom slučaju", rekao je Kuzmanović.

Hrvatski novinar Domagoj Margetić je u više navrata tvrdio da iza ubistva Pukanića stoji mafijaški kartel pod kontrolom albanske porodice Osmani.

Slične navode iznosio je u svojoj odbrani i Jocić, koji je tvrdio da mu je taj proces smestila albansko-hvatsko-crnogorska mafija.

Jocić je optužen kao organizator grupe koja je iz koristoljblja ubila vlasnika hvatskog "Nacionala" Ivu Pukanića i njegovog saradnika Niku Franića 23. oktobra 2008. u Zagrebu.

Osim njega i Kuzmanovića sudi se i Željku Milovanoviću kao direktnom izvršiocu ubistva.

Tužilaštvo je za njega i Jocića tražilo maksimalne kazne zatvora od 40 godina, a za Kuzmanovića ne manje od 15 godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво