Potvrđena kazna Joci Amsterdamu

U Apelacionom sudu potvrđena presuda kojom je Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osuđen na sedam meseci zatvora zbog opiranja hapšenju.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Sreten Jocić (49), zvani Joca Amsterdam, osuđen na sedam meseci zatvora zbog opiranja hapšenju u oktobru 2007. godine u restoranu "MG", gde je slavio rođendan sa prijateljima.

Tom presudom odbijena je žalba njegovih branilaca i potvrđena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je osuđen za ometanje službenog lica u obavljanju službenih poslova, objavljeno je na sajtu suda.

Jocić je proglašen krivim, jer je 25. oktobra 2007. godine, u restoranu "MG" u Beogradu, tokom proslave svog rođendana vređao pripadnike Interventne jedinice, koji su došli po prijavi o remećenju javnog reda i mira.

Odbio je da se legitimiše i da sa policijom izađe iz objekta i potom odgurnuo policajca, nakon čega su ga izveli uz takozvani "ključ na laktu" i stavili mu lisice.

Inače, Jociću se sudi za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra 2008. u Zagrebu.

Pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, 1995. godine i nalazi se na odsluženju kazne.

Primenom amnestije kazna mu je smanjena za jednu četvrtinu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво