Potvrđena kazna Joci Amsterdamu

U Apelacionom sudu potvrđena presuda kojom je Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, osuđen na sedam meseci zatvora zbog opiranja hapšenju.

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Sreten Jocić (49), zvani Joca Amsterdam, osuđen na sedam meseci zatvora zbog opiranja hapšenju u oktobru 2007. godine u restoranu "MG", gde je slavio rođendan sa prijateljima.

Tom presudom odbijena je žalba njegovih branilaca i potvrđena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je osuđen za ometanje službenog lica u obavljanju službenih poslova, objavljeno je na sajtu suda.

Jocić je proglašen krivim, jer je 25. oktobra 2007. godine, u restoranu "MG" u Beogradu, tokom proslave svog rođendana vređao pripadnike Interventne jedinice, koji su došli po prijavi o remećenju javnog reda i mira.

Odbio je da se legitimiše i da sa policijom izađe iz objekta i potom odgurnuo policajca, nakon čega su ga izveli uz takozvani "ključ na laktu" i stavili mu lisice.

Inače, Jociću se sudi za organizovanje ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića 23. oktobra 2008. u Zagrebu.

Pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, 1995. godine i nalazi se na odsluženju kazne.

Primenom amnestije kazna mu je smanjena za jednu četvrtinu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 29. nov 2013, 17:20) - anonymous [neregistrovani]

ha..haaaaaa

takve zatvoriti i kljuc baciti na dno Dunava..