Žalba zbog ukidanje pritvora Vučiniću

Treće opštinsko tužilaštvo uložilo žalbu zbog odluke suda kojom se Siniši Vučiniću ukida pritvor. Postoji bojazan da će Vučinić ponoviti krivično delo za koje se tereti, ocenjuje opštinski tužilac Gordana Čolić.

Treće opštinsko tužilaštvo uložilo je danas žalbu zbog odluke suda kojom je Siniši Vučiniću ukinut pritvor, a on pušten da se brani sa slobode.

Opštinski tužilac Gordana Čolić izjavila je Tanjugu da je tužilaštvo uložilo žalbu na rešenje suda kojim je ukinut pritvor Vučiniću, jer smatra da postoje razlozi zbog kojih mu je pritvor prvobitno određen - da postoji bojazan da će ponoviti krivično delo za koje se tereti.

Čolićeva je dodala da će o žalbi tužilaštva odlučiti Okružni sud naredih dana.

Vučiniću je u četvrtak ukinut pritvor, u kome je proveo 17 dana, pošto je sud ocenio da razlozi za pritvor više ne postoje, jer se on izvinio i obećao da će svoje izjave javno demantovati.

Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužni predlog protiv Vučinića zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti zato što je uputio pretnje smrću poslaniku Žarku Koraću i novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću.

Za to krivično delo zaprećena je kazna do tri godine zatvora, zbog čega je zakonski predviđeno da tužilac podiže optužni predlog umesto optužnice.

Vučinić, koji se predstavlja kao predsednik Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske, posredstvom medija u RS krajem jula pretio je novinaru nedeljnika "Vreme" Vasiću i lideru SDU Koraću, poručivši im da će "proći kao njihov prijatelj Zoran Đinđić".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи