SRS: Šešelj ne pristaje na branioca

Na dnevnom redu statusne konferencije u predmetu protiv lidera SRS, koja će se verovatno održati u četvrtak, biće pitanje statusa Šešeljevih pravnih savetnika, kao i zahtev Tužilaštva o nametanju branioca, rekao šef pravnog tima za odbranu.

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je da će 10. septembra biti verovatno održana statusna konferencija u predmetu po kome se lideru Srpske radikalne stranke sudi po optužnici za ratne zločine.

Krasić je na konferenciji za novinare rekao da će na dnevnom redu biti verovatno i pitanje statusa Šešeljevih pravnih savetnika, odnosno kako da šef pravnog tima i njegov saradnik Slavko Jerković ostvari "privilegovanu komunikaciju" sa liderom stranke.

Na dnevnom redu, po Krasiću, treba da bude i zahtev Tužilaštva da Šešelju bude nametnut branilac.

Krasić je demantovao informaciju u pojedinim medijima da je Šešelj već podneo žalbu protiv presude kojom je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora za nepoštovanje suda.

Šešelj je bio optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Nije reč o žalbi nego samo o najavi žalbe koju će Šešelj podneti, ukazao je Krasić.

Po Krasiću, cilj presude kojom je Šešelj osuđen za nepoštovanje suda je da mu na silu bude nametnut branilac kako bi postupak "bio zakočen ili tragično završio."

Krasić je naglasio da Šešelj neće pristati da njega u sudnici zastupa branilac, jer je lider SRS "profesor prava dokazao tokom pretresa da kada se on sam brani, onda istina izlazi na videlo".

"Australiski sud je oslobodio Dragana Vasiljkovića procenivši da u Hrvatskoj nema uslova za fer i pravično suđenje, a takvih uslova nema ni u haškom Tribunalu, gde su za proteklih sedam godina prekršena 83 pojedinačna prava Vojislava Šešelja", rekao je Krasić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво