Ranjen policajac u Novom Sadu

Policajac Vladimir Plavšić ranjen sinoć u neposrednoj blizini Policijske uprave Novi Sad, kada je sprečio krađu automobila. Plavšić je zbrinut na Odeljenju ortopedije Kliničkog centra i nalazi se van životne opasnosti. Dva policajca povređena u Svilajncu prilikom obavljanja dužnosti.

Tridesetjednogodišnji policajac Vladimir Plavšić zadobio je sinoć oko 20.30 časova prostrelnu ranu u predelu leve potkolenice iz vatrenog oružja, kada je na njega je pucao, za sada, nepozant izvršilac. Plavšić zbrinut na Odeljenju ortopedije Kliničkog centra Vojvodine i van životne je opasnosti.

Prema rečima dežurnog hirurga Nenada Katanića, Plavšić bi uskoro mogao biti pušten na kućno lečenje.

Plavšić je na parkingu u Novom Sadu ispred zgrade u kojoj stanuje primetio neidentifikovanu osobu koja je pokušavala da ukrade automobil. Plavšić joj je prišao i legitimisao se. Ta osoba je u tom trenutku počela da beži. Posle potere, osoba je pucala u Plavšića iz vatrenog oružja.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je telefonom razgovorao sa ranjenim policajcem, rekao je da se za počiniocem intenzivno traga.

Ponovio je da napadi na policajce moraju da budu sprečeni, jer niko nije jači od države.

Dačić je podsetio na značajne uspehe policije u borbi protiv organizovanog kriminala i ocenio da je ranjavanje Plavšića, jedan od odgovora kriminalaca na suzbijanje njihovih aktivnosti.

Ministar je rekao da je dosta urađeno na opremanju novosadske policije, ali da je neophodno da sa takvom praksom bude nastavljeno.

Povređenog policajca danas su posetili gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Miladin Kostrešević.

Povređena dva policajca u Svilajncu

Policijska uprava u Jagodini saopštila je da su dva policajca Policijske stanice u Svilajncu, zadobili lakše telesne povrede noćas oko 02 sata prilikom intervencije u restoranu "Moravska noć" u Svilajncu i posle ukazane lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje.

Trojica napadača su uhapšena i određena im je mera zadržavanja do 48 sati. Dvojica se sumnjiče za nasilničko ponašanje i napad na službeno lice, a treći i za pokušaj ubistva maloletnog sina šefa obezbeđenja tog restorana.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво