Klečka, dve grobnice, sedam tela

Suđenje Fatmiru Ljimaju. Tokom istrage o zločinima u logoru Klečka pronađene dve grobnice u kojima se nalazilo ukupno sedam tela, tvrdi forensičarka Sesili Kroper.

Međunarodni forenzičari otkrili su dve masovne grobnice na mestu gde se nalazio logor Klečka, rekla je Sisili Kroper, koja je svedočila tokom procesa za ratne zločine protiv nekadašnjeg komandanta OVK i visokog funcionera Demokratske partije Kosova, Fatmira Ljimaja.

"Pronašli smo dve grobnice, u prvoj smo pronašli pet u drugoj dva tela", rekla je forenzičarka, navodeći da su iskopavanja oko ove dve grobnice pokretane u dva navrata, 2009. godine i godinu dana kasnije.

Sesili Kroper je rekla i da tokom prvog iskopavanja nisu pronađena tela, ali je na zahtev tužioca Mauricija Salustra istraga nastavljena, pa su tela otkrivena godinu dana kasnije.

Odbrana Fatmira Ljimaja smatra da su tela na tu lokaciju "donesena u međuvremenu", ali je Sesili Kroper navela da tokom istrage nisu pronađeni nikakvi dokazi kojima bi se takva tvrdnja mogla potkrepiti.

Kroper je, takođe, navela da su tela bila pobacana u raku jedno preko drugog, kao i da je u grobnici proneđena i jedna alatka čije poreklo ili namenu nije želela da komentariše.

Ljimaj, Naser Krasnići, Naser Šalja i Nedžmi Krasnići su optuženi za ratni zločin protiv civila tokom rata na Kosovu 1999. godine. Optužnica ih tereti za ubistva, mučenje i ugrožavanje zdravlja albanskih i srpskih civila sa Kosova i ratnih zarobljenika. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи