Читај ми!

Zakonski "lek" za Galeniku

U Tužilaštvo kasno sinoć završena saslušanja osmorice osumnjičenih za malverzacije u "Galenici". Aleksandar Vučić rekao je da danas svi u zemlji znaju da se ne isplati krasti i da zakon mora da se poštuje.

Kasno sinoć završena su saslušanja svih osumnjičenih koji su juče privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal zbog zloupotreba u kompaniji "Galenika", rekao je tužilac Miljko Radisavljević.

Svi osumnjičeni su u prisustvu izabranih branilaca izneli svoje odbrane.

Tužilaštvo za organizovani kriminal će u roku od 48 sati doneti odluku o nastavku krivičnog postupka, rekao je Radisavljević.

U daljem toku postupka Tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak kojim osumnjičenim treba da se odredi pritvor ili neka druga mera za obezbeđenje nesmetanog toka istrage. 

Radna grupa Uprave kriminalističke policije privela je juče osam osoba osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju "Galenike", a među njima je i bivši direktor kompanije Nenad Ognjenović.

Privedeni su i Miodrag Jeremić, suvlasnik i bivši direktor "Umetničke livnice Jeremić", Dragan Pavlović, vlasnik kamenorezačke radnje "Dragan Pavlović i Goran Orlić", bivši pomoćnik generalnog direktora "Galenike".

Među privedenima su i Željko Jovović, vlasnik i odgovorno lice većeg broja firmi u sistemu "Unihemkom" iz Novog Sada, Ljubica Prica, direktorka firme "Farmanari" iz Novog Sada, Milan Vladović, bivši direktor "Trgošped transa" iz Sopota i sudski veštak Željko Birmančević.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i Dragoljub Vučićević, bivši generalni direktor "Velefarma" i Radosav Lale Sekulić, vlasnik fiše firmu sistemu "Habitfarm".

Privođenja su bila na području Beograda, Novog Sada i Vrnjačke Banje. Procenjuje se da je "Galenici" pričinjena šteta od 12 miliona evra.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво