Читај ми!

Pljačka u Vlasotincu, troje mrtvih

Policajac Miroslav Stamenković i dva pljačkaša poginuli u jutrošnjem pokušaju pljačke zlatare u Vlasotincu. Jedan pljačkaš uhapšen.

Prilikom pljačke zlatare "Unca" u Vlasotincu jutros oko 8.30 poginuo je policajac Miroslav Stamenković (1985) iz Leskovca. U razmeni vatre poginula su i dvojica pljačkaša, dok je treći uhapšen, potvrđeno je u policiji.

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da su poginuli Darinko Vušurović (1982) iz Berana i Velibor Lutovac (1984) iz Bijelog Polja, koji su pokušali da opljačkaju zlataru "Unca".

Treći pljačkaš Adnan Šuntić (1991) iz Berana uhapšen je i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince. Šuntić je optužen za teško ubistvo i razbojništvo.

Trojica maskiranih i naoružanih pljačkaša ušla su u zlataru u strogom centru Vlasotinca odmah posle otvaranja radnje. Prvo su tukli dve radnice a onda su ih vezane zaključali u toaletu. Sve to snimile su sigurnosne kamere. Vlasnik radnje Bogoljub Đekić video je šta se događa uključio alarm i pozvao policiju.

"Dve radnice su bile unutra, a njih su vezali i zatvorili. Video sam po načinu vezivanja da su u pitanju teški kriminalci", kaže Đekić.

Pljačkaši su po dolasku policije počeli da beže. Do pucnjave je došlo u susednoj ulici Ivo Lola Ribar na pedesetak metara od zgrade oštine. Jedan od pljačkaša prvi je otvorio vatru na policajce i tom prilikom stradao je dvadesetsedmogodišnji mlađi vodnik Miroslav Stamenković iz Leskovca.

Miroslav Stamenković rođen je u Leskovcu, a srednju Školu unutrašnjih poslova završio je u Sremskoj Kamenici. Od 2004. godine počeo je da radi u policiji sa činom mlađeg vodnika.

Komemoracija povodom smrti policajca Stamenkovića biće održana sutra u Leskovcu, a predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće sahrani.

Policajac dao život za državu i narod

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da je poginuli policajac Miroslav Stamenković junak i da je svoj život dao za državu i narod.

Veljović je sa saradnicima i državnim sekretarom MUP-a Vladimirom Božovićem obišao mesto na kom su danas poginuli policajac i dvojica pljačkaša zlatare u centru Vlasotinca.

"Ovo je dokaz o opredeljenosti da policija svoj posao radi profesionalno i zakonito i po cenu svog života", istakao je Veljović.

Veljović je rekao da je neophodno shvatiti da policija radi izuzetno težak posao i da država mora više ulagati u opremu policije, dodajući da je neophodno pooštriti kazne za napad na policajce.

"Ja ću prvi tražiti od ministra pravde da se sankcije protiv ovakvih ljudi koji ubijaju i državu i policiju znatno pooštre. Država mora mnogo više uložiti u policiju jer je ovo dokaz na kojim je iskušenjima policija", rekao je Veljović.

Direktor policije izrazio je saučešće porodici poginulog policajca.

Број коментара 76

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво